Kartun Lawak Mengenai Sloth (11 Gambar)

 

Kartun lawak ini berkaitan dengan binatang yang dikenali sebagai Sloth, ia merupakan seekor haiwan yang dikategorikan sebagai haiwan mamalia yang paling perlahan di dunia.Tak ada binatang lain kah yang paling perlahan selain Sloth ini? jawapannya tidak ada, ini kerana Sloth hanya mampu bergerak selaju 20 hingga 25 kilometer per jam.
Kenapa sloth bergerak lambat? mesti ramai yang tertanya-tanya mengenai hal ini. Jawapannya ialah sloth mempunyai tenanga yang sedikit, cuba bayangkan jika anda tidak makan apa-apa selain saayur sahaja selama seminggu. Tentu sekali anda tidak mempunyai banyak tenaga, begitu juga binatang ini.-sumber


Untuk pengetahuan anda, nama saintifik sloth ialah Choloepus Hoffmanni, haiwan ini boleh didapati di kawasan hutan hujan Amerika Tengah dan Amerika Selatan. Harap maklumat ini dapat membantu anda memahami haiwan ini, sekali gus memudahkan anda untuk faham mengenai kartun lawak di bawah ini.


Kartun lawak mengenai Sloth dihasilkan oleh seorang artis Japan yang dikenali sebagai Keigo. Idea kartun ini menurut Keigo, dia cuba membayangkan keadaan suasana kehidupan Sloth sekirannya haiwan ini menjalani kehidupan seperti manusia biasa. 


Selain sloth terdapat juga kartun lain seperti Zirafah, buaya dan banyak lagi, lebih 3,000 gambar dimuat naik beliau di instagramnya. Sekirannya anda berminat mengikuti perkembangan kartun ini, sila ikuti Keigo di laman instagram beliau iaitu @k5fuwa.


Mungkin Anda Berminat : 19 Gambar Watak Kartun Level Up Nampak Matang


1. Kartun Lawak Mengenai Sloth "Sampai sihat orang tu, baru dapat air"2. Kartun Lawak Mengenai Sloth "habis dah permainan baru dapat bagi kad merah"3. Kartun Lawak Mengenai Sloth "Sampai berjanggut orang tu baru dapat diselamatkan"4. Kartun Lawak Mengenai Sloth "bertapa lambatnya, sampai habis cerita tu"5. Kartun Lawak Mengenai Sloth "perasaan tak? pelanggan lain dah pulang dah"6. Kartun Lawak Mengenai Sloth "terpaksa kucing itu sendiri goyangkan"7. Kartun Lawak Mengenai Sloth "sampai masak dibuatnya baju tu"


8. Kartun Lawak Mengenai Sloth "sampai tubuh janggut"9. Kartun Lawak Mengenai Sloth "kasian temannya"10. Kartun Lawak Mengenai Sloth " sampai ke petang"11. Kartun Lawak Mengenai Sloth "lelaki ini teman setia sloth"
Post a Comment

Terima Kasih atas comment anda

Previous Post Next Post