-->

8 Gambar Wajah Pelakon The Chronicles of Narnia Dulu Dan Sekarang


The Chronicles of Narnia adalah satu siri novel fantasi yang direka oleh CS Lewis . Ia dianggap sebagai cerita klasik bagi dunia kanak - kanak dan juga ianya merupakan karya paling terkenal di dunia. Noverl siri ini telah dijual lebih dari 100 juta buku salinan dalam 47 bahasa. Noverl fantasi ini telah diterbitkan di London antara tahun 1950 sehingga 1956. The Chronicles of Narnia telah disiarkan beberapa kali semasa di radio, televisyen, pentas, dan filem .

Filem The Chronicles of Narnia adalah berdasarkan novel fantasi ini. Oleh kerana novel ini bersiri filem tersebut dipanjangkan iaitu - The Lion, the Witch and the Wardrobe pada tahun 2005 di tayangkan, Prince Caspian pada tahun 2008 dan The Voyage of the Dawn Treader iaitu pada 2010. Filem ini telah berjaya mengutip lebih dari $ 1.5 bilion di seluruh dunia.

Sedar tak sedar filme ini dah 14 tahun meninggalkan kita. Kita kira tahun pertama ditayangkan. Apa yang menariknya? pelakon utama dalam filem sudah berubah, tentu anda ingai melihat wajah mereka yang sekarang.


14 tahun sudah filem ini...tak terasa kan!

 watak Lucy Pevensie nama sebenar pelakon ini ialah Georgie HenleySusan Pevensie nama wataknya nama sebenar beliau Anna Popplewell
 Edmund Pevensie nama watak dalam filem Narnia, nama sebenar beliau  Skandar Keynes
Peter Pevensie  dalam filem Narni, nama sebenar William Moseley
 White Witch  watak jahat filem, nama sebenar beliau Tilda Swinton
 Prince Caspian watak hero nama sebenarnya Ben Barnes
  Aslan anmasi utama dalam filem narnai suara sebenar dikenali sebagai pelakon Liam Neeson
 Encik Tumnus dalam filem narnia nama sebenar James McAvoy 
 Dalam filem Narnia dikenali sebagai Reepicheep di realiti dikenali sebagai Eddie Izzard

Sumber gambar