-->

10 Gambar Hantu Sebenar?


Adakah hantu benar-benar wujud? ada tak gambar hantu sebenar? pasti banyak persoalan yang akan timbul mengenai hantu. Dan ada orang kata membuktikan kewujudan hantu perlu di lihat dengan mata kepala anda sendiri.Namun begitu, pandangan terhadap hantu ini berbeza dari segi budaya dan kawasan. Contohnya macam negara kita, sesetengah orang melayu mengatakan bahawa hantu itu berasal daripada roh orang yang telah meninggal dunia, terutamanya roh yang tidak tenteram disebabkan sesuatu hajat yang belum selesai seperti membalas dendam keatas orang yang masih hidup.


Dari segi pandangan Islam menurut al quran dan sunnah, hantu ini sebenarnya tidak wujud sama sekali. Sebaliknya yang wujud dalam al quran adalah iblis,jin dan syaitan.


Berbalik dengan gambar hantu sebenar, gambar di bawah ini adalah hasil illustrator yang dikenali sebagai Trevor Henderson seorang artis seni, penulis, dan pelukis yang tinggal di Toronto, Kanada.

Ya!  gambar ini hanyalah direka khas oleh beliau untuk menarik minat terutamanya mereka yang suka dengan karya seni seram. Trevor juga telah menghasilkan beberapa buah buka, novel grafik, baju, komik dan banyak lagi, semuanya berkaitan dengan hantu. 


Sekirannya anda berminta dengan hantu, anda boleh mengikuti perkembangan Trevor Henderson di instagram beliau iaitu @trevorhenderson. Terdapat lebih daripada 4 ribu gambar yang telah dikongsikan beliau berkaitan hantu. Dan gambar di bawah adalah hasil perkongsian beliau di instagram.
Inilah Trevor Henderson.

3 Comments

Cancel

Terima Kasih atas comment anda