-->

15 Gambar Bukan Hasil Photoshop


Photoshop adalah alat yang memudahkan anda untuk mengubah sesebuah gambar berdasarkan kehendak yang anda mahukan. Sama ada mengubah warna, cahaya, bentuk dan sebagainya, semuanya boleh dibuat oleh photoshop.

Tetapi ada masanya bila anda mengambil gambar, gambar yang anda ambil itu sangat mengagumkan, sehinggakan orang lain sukar nak percaya hasilnya.

Macam gambar di bawah ini, semuanya ini adalah gambar sebenar tanpa perlu photoshop. Namun begitu, bukan mudah mendapat gambar seperti di bawah ini. Anda perlu masa dan tempat yang sesuai (tepat) bagi menghasilkan gambar yang semula.

Gambar di bawah adalah gambar bukan hasil photoshop, ianya semula jadi. Macam tak percaya kan? 

Pemandangan 4 bahagian yang dipisahkan oleh pagar kayu.

 Jalan raya I-80 Wyomimg, seperti turun dari langit

 Seorang kanak-kanak digambarkan seperti raksasa

 Matahari sedang terbenam, indahnya dunia ini

 kelihatan seperti dua gambar yang berbeza, hakikatnya tidak

 Helang tiba di sebuah banggunan

 anjing ini bukan terbakar ye, ini adalah habuk yang diletakkan di atas badan anjing ini. Kelihatan seperti terbakar bukan.

 ini adalah hasil daripada cahaya matahari yang melalui di bawah sebuah kenderaan. Dan hasillah kelihatan unik dan menarik

 Kereta selepas di cuci, macam cermin

 Ini bukan hasil photoshop ye, ini adalah warna betul yang dipakai oleh gadis ini, dan dia juga mewarnakan warna yang sama pada wajahnya. Nampak hasilnya...

 Seekor lembu tengah memakn rumpun. Nampak macam kepala saja kan, kalau anda perhatikan dengan betul-betul anda akan namap kaki lembu ini.

 pemandangan dari sebuah khemah, nampak macam photoshop kan.

 Inilah Stadium Monterrey Di Mexico, pemandang yang sangat cantik. Pasti tiketnya mahal, untuk dapatkan tempat duduk dan pemandangan yang menarik ini.

 Gelas yang pecah, membentuk seperti gelas halimunan

3 gambar pemandang pada satu tempat.