-->

Gambar My Little Pony (16 Gambar)

 

Gambar My Little Pony ini dibuat oleh seorang seni yang sangat berminat dengan rancangan TV iaitu My Little Pony dan Saint Seiya. Kesenian gambar My Little Pony yang dihasilkan oleh beliau sangat menarik dan mengagumkan, seperti gambar di bawah ini.


Art by Zidane Mina


My Little Pony adalah patung mainan dan menjadi rancangan media yang menyasarkan pada golongan kanak-kanak perempuan. Rancangan media ini dikembangkan lagi oleh sebuah syarikat terkenal Amerika iaitu Hasbro. Hasbro adalah sebuah syarikat permainan multinasional di Amerika Syarikat. Ia merupakan pembuat permainan yang terbesar di dunia.-sumber


Untuk pengetahuan anda, alat patung My Little Pony ini dibuat oleh  Bonnie Zacherle , Charles Muenchinger, dan Steve D'Aguanno pada tahun 1981. Semenjak itu, My Little Pony sentiasa diperbaharui dengan penampilan yang baru dan moden agar selari dengan perkembangan zaman. Pelancaran yang pertama bagi permainan My Little Pony ini adalah pada tahun 1982 dan menjadi popular pada era tersebut.


Sumber Gambar


Sehinggalah pada tahun 1995, terciptalah dua siri animasi My Little Pony iaitu pertama menjadi sebuah animasi filem dan kedua menjadi animasi siri dalam televisyen. My Little Pony mulai meletop pada tahun 1990, tetapi tahun berikutnya syarikat Hasbro memutuskan untuk memghentikan alat permainan tersebut kerana persaingan yang sangat tinggi. Selepas beberapa tahun kemudian, My Little Pony telah dijenamankan semula dengan rupa bentuknya yang asil dan lebih menarik.- sumber


Itu sahaja sedikit mengenai sejarah My Little Pony, gambar di bawah ini dihasilkan oleh Zidane Mina. Sekirannya anda berminat dengan hasil karya Zidane, anda boleh layari di deviantart/Zidanemina atau facebook beliau Zidane Mina.


Mungkin Anda Berminat : 8 Gambar Animasi Dragon Ball 3D


Cancel

Terima Kasih atas comment anda