-->

Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow (10 Gambar)

 

Gambar manipulasi haiwan yang wow ini dihaslikan oleh anak muda rakyat Malaysia dan ianya sangat menarik. Gambar manipulasi haiwan seperti di bawah ini ia kelihatan sangat "real" seakan-akan haiwan ini benar-benar wujud. Macam betul kan....


Sumber gambar @ronnaldong.


Untuk membuat gambar manipulasi bukanlah mudah, ianya memerlukan kemahiran terutamannya dalam bidang teknologi perisian seperti Adobe Photoshop. Untuk pengetahuan anda, manipulasi gambar adalah melibatkan pengubahan gambar menggunakan pelbagai kaedah dan teknik untuk mencapai hasil yang diinginkan.


Terdapat banyak lagi gambar yang telah dimanipulasikan dan dianggap sebagai karya seni, ini kerana penelitian terhadap pengubahsuaian gambar tersebut memerlukan kemahiran dan fokus yang baik. Namun begitu terdapat juga gambar yang dimanipulasi dengan tidak beretika bagi bertujuan menipu orang ramai.


Ok! berbalik dengan gambar manipulasi haiwan, gambar ini dihasilkan oleh Ronald Ong, seorang anak muda yang berasal dari Pulau Pinang, Malaysia. Apa yang menariknya Ronald Ong adalah seorang pelajar Medic, dan dia menghasilkan gambar ini dengan mempelajarainya sendiri cara bagaimana untuk manipulasi gambar. Hebat bukan, Kalau  Ronald Ong boleh buat, tentu anda boleh buat kan. Tapi bagaimana?


Jangan risau di akhir post ini terdapat video iaitu cara untuk membuat manipulasi gambar dengan menggunakkan perisian Photoshop. Jangan lupa pula, sekirannya ada berminat dengan karya seni anak muda ini, sila ikuti perkembangan Ronald di laman instargamnya iaitu @ronnaldong.


1. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 
Mungkin Anda Berminat Dengan Gambar Manipulasi Ini : 10 Gambar Muka Haiwan Dimanipulasi Dengan Pelik Dan Seram2. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 3. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 4. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 5. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 6. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 7. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 8. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 9. Gambar Manipulasi Haiwan Yang Wow 

Cancel

Terima Kasih atas comment anda