-->

Gambar Kucing Oyen Yang Wow (26 Gambar)

 

Mesti anda tercari-cari Gambar Kucing Oyen atau gambar oyen, siapa oyen? kenapa dipanggil oyen? Sebenarnya nama kucing yang dipanggil sebagai "Oyen" ini adalah pandangan atau cadangan orang awam yang merujuk kepada kucing yang berwarna jinga, seperi gambar di bawah ini....
Kalau negara barat pula, kucing oyen ini dikenali sebagai "Ginger Tabby". Ginger adalah halia, kita tahu warna halia berwarna jinga, manakala tabby adalah kucing domestik yang mempunyai pada bulunya jalur, titik, garis atau corak yang tersendiri.  


Apa yang menariknya, kucing domestik seperti Oyen mempunyai tanda yang menyerupai bentuk huruf "M" pada dahinya. Cuba anda berhatikan pada dahi kucing anda di rumah... ada tak nampak macam gambar kucing di bawah ini?
Untuk pengetahuan anda, nama "Oyen" sangat popular di negara kita sehingga ianya menjadi nama bagi kucing nombor satu diantara nama-nama kucing yang popular di Malaysia. Siapa yang beri kedudukan Oyen nombor 1? Mereka adalah Syarikat yang dikenali sebagai Happy Cat, yang berpangkalan di Jerman yang ditubuhkan pada tahun 1765, dan kini mempunyai pejabat di Seri Kembangan, Selangor.-sumberMungkin Anda Berminat Dengan Senarai Kucing Comel Ooh-Senyum
Syarikat ini adalah pengeluar produk makanan kucing yang terbesar di dunia dan memiliki cawangan  lebih 80 buah negara. Di bawah ini senarai 9 nama kucing yang popular di Malaysia :


1. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Oyen"
2. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Tam"3. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Putih"4. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Tompok"


5. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Comot"


6. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Comel"


7. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Abu"


8. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Bobo"9. Nama Kucing Yang Paling Popular Di Malaysia "Adik"Sumber


Aiiii mana pula gambar kucing Oyen yang Wow? sabar, ini dia, gambar kucing oyen yang Wow, jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan anda....terima kasih.


1. Gambar Kucing Oyen Yang Wow "@marleykatz"
2. Gambar Kucing Oyen Yang Wow " @salvador_the_great_2020 "


3. Gambar Kucing Oyen Yang Wow " @bilbo_the_gingercat  "
4. Gambar Kucing Oyen Yang Wow " @prince_g_of_tonbridge  "
5. Gambar Kucing Oyen Yang Wow " @c_l_e_m_e_n_t_i_n_e_the_cat  " 
6. Gambar Kucing Oyen Yang Wow " @ssheajaybird  "
Cancel

Terima Kasih atas comment anda