Kisah Inspirasi Kuda Terperangkap Di Kolam Ais


Kisah Inspirasi kali ini mengenai seekor kuda yang terperangkap di dalam kolam yang ais. Nama kuda ini dikenali sebagai Missy. Kisah ini di kongsikan di laman Facebook oleh Allegan County Sheriff's Office.

Sumber Gambar

Kejadian ini berlaku di Wayland Township Country di Michigan, Amerika Syarikat. Menurut laporan, Missy terperangkap di sebuah kolam pemilik rumah yang tidak mengetahui bila dan berapa lama Missy terperangkap di kolom tersebut.


Namun setelah diketahui keadaan kuda itu, pihaknya telah memanggil Jabatan Bomba Wayland bagi membantu mengeluarkan kuda tersebut.  Dengan kesungguhan dan kegigihan, pihak bomba Wayland cuba menyelamatkan kuda ini, anda boleh lihat gambar di bawah, usaha mereka menyelamatkannya.


Sumber Gambar

Sumber Gambar

Sumber Gambar

Amat sukar bagi anggota bomba mencari jalan keluar untuk kuda ini. Akhirnya pihak bomba terpaksa memotong ais dan mengeluarkan kuda tersebut.  Pihak bomba juga membuat jalan bagi memudahkan kuda ini berjalan keluar, phaik bomba memakan masa 1 jam untuk mengeluarkan kuda ini tanpa mencederaakannya sedikit pun.


Post a Comment

Terima Kasih atas comment anda

Previous Post Next Post