-->

12 Gambar Artis Malaysia Sempena Hari Raya 2020Walaupun negara kita sedang menangani wabak Covid 19, namun ia tidak menghalang para artis Malaysia menyambut Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2020 dengan cara yang bersederahana. 

Instagram @ctdk/ Dato' Sri Siti Nurhaliza binti Tarudin


Sikap seperti ini lah yang kita perlu amalkan semasa menyambut Hari Raya Aidilfitri, iaitu bersederahana. Budaya bersederhana yang dianjurkan dalam Islam cukup baik, berperinsipkan keadilan serta kemanusiaan kepada setiap insan.


Secara tidak langsung, ianya dapat mendidik umat islam agar menjadi insan yang berakal dan merasa diri itu sama dengan orang lain. Dan juga dapat mengelekkan daripada sikap angkuh dan sombong pada diri kita sendiri.

Islam menganjurkan bersederhana dalam berpakaian adalah dengan memakai pakaian yang bersih, kemas, memberi keselesaan kepada orang yang memandangnya dan kita yang memakainya, serta tidak menimbulkan fitnah kepada diri kita sendiri.-sumber


Gambar di bawah menunjukkan set baju raya yang dipakai oleh artis malaysia semasa menyambut hari raya pertama Aidilfitri bagi tahun 2020. 


Instagram @noradanish

Instagram @sharnaazahmad

Instagram @samtilla

Instagram @lisasurihani

Instagram @tomokofficial


Instagram @alifsatar

Instagram @puterisarahliyana/ @syamsulyusoffilm

Instagram @nabilzira

Instagram @haniszalikha/ @hairulazreen

Instagram @jihanmuseInstagram @jepsepahtu
Cancel

Terima Kasih atas comment anda