-->

Gambar Photoshop Nampak Real


Gambar ini adalah hasil daripada photoshop, yang nampak macam real.  Menarik bukan, ianya dihasilkan oleh seorang yang dikenali sebagai Jeff. Beliau seorang yang mahir dalam bidang PSD. PSD adalah Adobe Photoshop, fail PSD ini adalah menyimpan semua maklumat daripada gambar termasuklah gambar yang telah diubah melalui aplikasi photoshop. 

Seperti gambar di bawah ini, dihasilkan dengan menggunakan 4 atau 5 gambar yang berbeza dan disatukan menjadi satu gambar yang menarik.

Gambar di bawah ini adalah selepas diubah suai menggunakan photoshop. Bukan senang nak edit 4 gambar menjadi satu, mengambil masa yang lama. Tentu anda ingin tahu bagaimana Jeff membuatnya, di akhir post ini terdapat video dari Jeff sendiri cara-cara membuat mengubah gambar. How to Photoshop yourself into a Star Wars Jedi.
Ini adalah koleksi gambar yang dihasilkan oleh Jeff, terdapat banyak lagi gambar yang telah dimuat naik oleh beliau. Sekirannya anda berminat dengan kerja tangan beliau, sila ikuti Jeff di laman instagramnya yang dikenali sebagai @seventh.voyage.
Cancel

Terima Kasih atas comment anda