-->

Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020

 

Ini adalah pertandingan bagi Anugerah Fotografi Kehidupan Liar Komedi bagi tahun 2020 (Comedy Wildlife Photography Awards). Pertandingan ini dibuat oleh Paul Joynson-Hicks dan Tom Sullam, mereka adalah jurugambar yang profesional. Gambar di bawah ini adalah pemenang bagi pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards pada tahun 2019.


Pemenang pada tahun 2019-Sarah Skinner


Anugerah seperti ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran mengenai pemuliharaan kehidupan liar. Dengan gambar yang berbentuk komedi ini menunjukkan bertapa menariknya alam semula jadi, sekirannya kita memeliharannya dengan baik.


Walaupun tahun 2020 adalah tahun yang mencabar, terutamanya dimusim penularan wabak covid 19. Namun bagi pengasas pertandingan anugerah ini menyatakan ini adalah tahun yang terbaik bagi mereka, dari segi kualiti dan kuantiti penyertaan pertandingan ini. 


Terdapat 44 gambar telah terpilih menjadi finalis bagi tahun 2020, dan pelbagai gambar yang menarik dan menghiburkan. Pemenang bagi pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards ini akan bakal diumumkan pada 22 Oktober 2020. Hadiah bagi pemenang akan menerima penginapan selama 1 minggu di Alex Walker’s Serian,  Masai Mara, Kenya.-sumber


Gambar di bawah ini adalah antara finalis pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards bagi tahun 2020. Terdapat bagi lagi gambar finalis bagi pertandingan ini, anda boleh layari website  Comedy Wildlife Photography Awards. Agaknya siapalah pemenang?, mungkin anda boleh teka berdasarkan gambar di bawah ini, anda pilih gambar yang mana paling lawak dan menarik bagi anda.


Mungkin Anda Berminat : 8 Gambar Pemenang Pertandingan Fotografi Bagi Tahun 2020


1. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Brigitte Alcalay Marcon"2. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Wei Ping Peng"3. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Megan Lorenz"4. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Charlie Davidson"5. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Jacques Poulard"6. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Arthur Telle Thiemann"7. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Sally Lloyd-Jones"8. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Tim Hearn"9. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Eric Fisher"10. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Luis Burgue"11. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Krisztina Scheeff"12. Pertandingan Comedy Wildlife Photography Awards Bagi 2020 " Jurugambar -Marcus Westberg"
Cancel

Terima Kasih atas comment anda