-->

15 Gambar Yang Menarik Oleh Pelukis Terkenal TangoSeorang pelukis terkenal dengan lukisan komiknya yang dikenali sebagai Tango, nama beliau adalah Gao Youjun seorang pelukis kelahiran Shanghai. 

Bermula pada tahun 2010, beliau telah dicabar oleh rakannya untuk melukis kartun setiap hari dan menyiarkannya di laman sosial yang popular di china ketika itu iaitu Weibo. Dan hasilnya, beliau semakin popular dan ramai yang menyukai hasil lukisan beliau yang unik, menarik dan menghiburkan.

Lukisan Youjun berdasarkan senario yang berlaku di negaranya iaitu china dan Amerika syarikat. Lukisan ini bertujuan untuk mengkritik budaya yang tidak sepatutnya berlaku di sesebuah negara yang maju. Selain itu, lukisan ini juga bertujuan untuk memberi kesedaraan pada masyarakat dalam masa yang sama menghiburkan mereka.-sumber


Terdapat banyak lagi gambar menarik di instagram beliau yang dikenali sebagai tangosleepless. Lebih dari 600 gambar yang dihaslikan beliau dan pengikutnya lebih kurang 198 ribu. Sekirannya ada berminat untuk mengikuti perkembangan beliau sila follow di instagram beliau.

Gambar di bawah adalah hasil lukisan yang menarik oleh pelukis terkenal Tango.