-->

Ilustrasi Seram Oleh Maxim Verehin (11 Gambar)


Tentu anda tertanya-tanya apa itu ilustrasi? ilustrasi adalah seni yang mengambarkan idea dan kata-kata dalam bentuk gambar. Jadi, ini adalah gambar seram yang dibuat oleh Maxim Verehin, seorang warganegara Russia.


Maxim Verehin seorang ilustrasi yang terkenal dengan gaya seni seramnya. Beliau mulai melukis secara digital pada tahun 2008, dan kini beliau berkerja secara bebas di beberapa syarikat yang terkenal dengan permainan (game).


Hasil Ilustrasi seram Verehin ini, pada mulanya kurang diketahui ramai. Verehin juga mengambil cara dengan mempromosikan karya seninya di media sosial, dan mengambil masa yang lama. Namun ianya berubah apabila Verehin menyertai dan mempromosikan karya seninya di laman ArtStation Marketplace.-Sumber

Untuk mencari idea ilustrasi seram ini bukannya mudah, ianya melibatkan imaginasi seseorang dengan membayangkan sesuatu yang menyeramkan. Bagi Verehin, untuk mencari idea ilustrasi seram ini adalah dengan membayangkan dirinya sebagai seorang  pengarah atau seorang saintis haiwan yang cuba membuat spesies haiwan yang baru.-sumber


Inilah hasilnya seorang karya seni, yang bermain dengan imaginasinya. Sangat menyeramkan tetapi pada masa yang sama ianya sangat menakjubkan. Gambar di bawah ini adalah hasil ilustrasi seram dari Maxim Verehin, terdapat banyak lagi gambar yang menarik hasil dari beliau, anda boleh mengikuti perkembangannya di laman instagram beliau yang dikenali sebagai @maxverehin.


2 Comments

Cancel

Terima Kasih atas comment anda