-->

Gambar Frontliner Yang TERBAIK (13 Gambar)


Gambar Frontliner yang terbaik ini dilukis oleh seorang ilustrator, bagi menunjukkan penghargaan terhadap mereka yang sanggup berkorban demi kesihatan dan keselamatan rakyat.


Bagi negara kita, walaupun bilang kes penyakit covid 19 ini semakin berkurang, kita tetap mengambil tindakan berjaga-jaga. Kerana bila kita terlepas pandang, kemungkinan kita kembili lagi menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Berbalik dengan gambar Frontliner, Ilustrator tersebut dikenali sebagai MJ Hiblen. Menurut MJ, idea lukisan gambar frontliner ini bermula apabila dia melihat rakannya yang menjalankan tugas kesihatan telah terkena wabak covid 19. Mereka inilah superhero kita, yang berkerja keras demi keselamatan dan kesihatan kita, katanya.


Hasil lukisan gambar frontliner ini, telah dijadikan sebuah buku yang mempunyai gambar sahaja tanpa perkataan. Dan menariknya anda boleh membeli buku ini (Frontline Heroes Art by MJ Hiblen), dengan lebih daripada 40 ilustrasi yang warna dan lakaran hitam putih. Mempunyai 88 halaman, kertas yang digunakan sangat berkualiti Tinggi.

Gambar di bawah ini adalah gambar frontliner hasil dari MJ Hiblen di laman instagram beliau yang dikenali sebagai @mjhiblenart. Lebih 230 ribu orang yang mengikut perkembangan MJ Hiblen dan lebih 1,800 gambar yang telah dimuat naik oleh beliau.


1 Comments

Cancel

Terima Kasih atas comment anda