-->

Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Di Dunia (13 Gambar)

 

Gambar kek hari jadi paling cantik di dunia? ada tak? atau pertandingan bentuk kek hari jadi paling cantik di dunia? Buat masa ini belum ada lagi, mungkin disebabkan kesukaran bagi juri untuk menilai kecantikkan sesebuah kek. Kalau dari segi kos dan rasa kek, sudah lama dipertandingkan. Tapi tak mustahil, pertanding tersebut boleh dibuat.


Sumber Gambar  @sr.boloconfeitaria

Gambar kek hari jadi yang berkonsepkan PUBG, salah satu game smartphone paling popular di dunia. Walaupun kek ini nampak simple, namun ia kelihatan sangat cantik dan kemas. Kepada pembuat kek, ini adalah salah satu idea untuk menarik minat pelanggan anda, kek yang berkonsepkan masa kini.
Untuk pengetahuan anda, sambutan kek hari jadi ini bermula pada abda ke 18 di Jerman, dalam satu upacara yang dikenali sebagai Kinderfest (pesta kanak-kanak). Ketika itu kek yang dibuat dihiasi dengan manisan yang berbentuk bunga, agar kelihatan menarik dan cantik.  Kanak-kanak yang memyambut hari jadi pada masa itu akan diberikan sebuah kek dan lilin yang mengikut jumlah umur kanak-kanak tersebut. Pada masa itu juga, bahan-bahan untuk membuat kek sangat mahal, hanya orang yang berkemampuan sahaja mampu membelinya. -sumber


Berbalik pada tajuk, memang sukar menilai kek hari jadi yang paling cantik, atas sebab kecantikkan itu adalah subjektif. Ada orang suka kek hari jadi yang simpel, ada pula suka kek hari jadi yang complicated, besar, kecil, dan macam-macam lagi. Jadi penilaian bagi sesebuah kek itu pelbagai, maka gambar yang disediakan oleh ooh-senyum di bawah ini adalah penilaian dari ooh-senyum sendiri. 


1 . Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @docedoceconfeitariaecafe  "
2 . Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @maffinosi  "

3. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @uliyamartson_tortsakh   "

4. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @_jumorais_  "5. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @mousse_desserts_krd  "
6. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @own.me.again_   "7. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @sugarcraftmnl  "8. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @tort_annako93  "
9. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @le_gout_de_ikram  "
10. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @solangecake  "
11. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @imbirnie_mechti  "
12. Gambar Kek Hari Jadi Paling Cantik Dihasilkan Oleh " @_leslie_vigil_  "
Cancel

Terima Kasih atas comment anda